Working in the green
Ontgrendel de kracht van effectief gedrag & communicatie
Working in the green zijn de “dramadriehoek en winnaarsdriehoek” in één. Het leert jouw mensen om constructief het gesprek met elkaar aan te gaan. De problemen komen op tafel, met als doel de win-win te pakken.
Wat heb je aan Working in the green?
Bij "Working in the green" worden medewerkers in staat gesteld om open gesprekken te voeren over obstakels in de samenwerking. Vaak vervallen mensen in de rollen van aanklager, slachtoffer of redder, wat negatieve effecten heeft en de werkomgeving verslechtert.
Stap uit de dramadriehoek en kies voor constructieve communicatie. Door duidelijkheid te creëren over verwachtingen en grenzen, en ruimte te bieden voor vragen, kunnen we samen naar positieve en productieve posities bewegen.
Wij hebben veel situaties gezien waar mensen die met elkaar moeten samenwerken in rollen schieten zoals: aanklager, slachtoffer en redder. Hoe goed ook bedoelt het wordt als negatief ervaren door alle betrokken partijen. Het brengt ons niet dichter bij elkaar, het verhoogt wel de druk en de onplezierige werkomgeving.
Uitleg Working in the green:
Working in the green is gebouwd op de twee modellen Drama- en winnaarsdriehoek
Dramadriehoek uitleg
De Dramadriehoek is een dynamisch model. Het is een model van disfunctionele sociale interacties en illustreert een machtsspel dat drie rollen omvat: slachtoffer, redder en aanklager, elke rol vertegenwoordigt een veel voorkomende en ineffectieve reactie op conflicten.
Winnaarsdriehoek uitleg
De Winnaarsdriehoek is de reactief tegenhanger van de Dramadriehoek. De Winnaars driehoek legt uit hoe je een dramadriehoek kunt omzetten in iets positiefs. Hoe je een win-win situatie kunt creëren uit een conflict. Een winnaarsdriehoek heeft drie positieve rollen: grenzen stellen, aanbod creëren, vragen stellen. In tegenstelling tot de dramadriehoek is deze niet dynamisch.
De drama driehoek is in 1968 gepubliceerd door Stephen Karpman in het stuk "Fairy Tales and Script Drama Analysis".
De Winnaarsdriehoek is in 1990 gepubliceerd door Acey Choy in het stuk "The Winner's Triangle".
Benieuwd hoe deze driehoeken worden omgezet in dagelijkse praktijk?
Working in the green gaat over het kunnen benoemen van rood en groen gedrag. De drama driehoek staat voor het rode gedrag en de winnaarsdriehoek voor groen gedrag. Door met medewerkers de eigen en gedeelde situaties te oefenen ontstaat er individueel- en groepsleersrendement
Bewezen?
Onze klanten ervaren 'Working in the green' als dé oplossing voor het bevorderen van goede relaties en professionele communicatie!
Teams zijn enthousiast om deze puzzel samen op te lossen, omdat ze hebben gemerkt dat dit leidt tot vooruitgang, verbeterde informatieoverdracht en een positieve communicatieve sfeer.
Benieuwd wat de TRI methodiek voor jouw organisatie kan betekenen?
Boek direct een afspraak in met Ruben van TRI
Of heb je liever dat wij contact met je opnemen?